Novi Sad
14.02.2023.
11:47 > 11:47
Nenad Bašić novi je vršilac dužnosti direktora Gerontološkog centra Novi Sad, umesto Slavice Škrbić.
  • Zagor te nej

    28.02.2023 19:28
    Samo polako
    Kakve su kvalifikacije novog direktora da rukovodi gerontoloskim centrom. Koje škole je završio sa kojim prosekom i gde je ranije radio.
  • Na istoku

    23.02.2023 20:40
    ništa novo
    Iz jedne javne ustanove, koju je ojadila, otišla je u drugu, a pored svega toga godinama radila nabavke za javne ustanove. Trebalo bi da inspekcija ozbiljno pročešlja sve njene poslove.
  • Novosadjanka

    18.02.2023 14:04
    Na sud pa u zatvor
    Kada ce ova zena odgovarati za svesno nemarno i nesavesno vodjenje ustanove! Kada ce odgovarati za to sto je, da bi zadovoljila svoj ego, davala otkaze, pa su radnici sudskim procesima vracani na posao, a firma placala milione odstete, zbog ega jednog malog parazita firma je u debelom minusu! Zasto sindikat nije reagovao, zasto sa ne pokrene tuzbu? Zasto se sindikat, ako ne radi svoj posao, ne menja!?
  • Novosadjanka

    15.02.2023 19:04
    DOMOVI KATASTROFA
    Domovi za stare su bez adekvatnog osoblja. Apartmani se spremaju jednom u dve nedelje, a ni stacionari nisu ništa bilji. Higijena nedovoljna u 21. veku, zamislite da se apartmani usisaju i ubrišu jednom u dve nedelje. O mokrim čvorovima da i ne govorim, što šta ne radi, lampe su uglavnom pregorele, majstora deset puta pozivate da bi nešto uradio i otklonio. Hrana nije kvalitetna, korisnici domova sa hranom nisu zadovoljni. U vešeraju rade dva do tri čoveka, medicinskog osoblja nema dovoljno, barem 50% fali, a ovih što šetaju hodnicima sa rukama u džepovima i zapovedaju ima kao pleve. Vrlo često se desi da u objektima nema uopšte medicinskog osoblja, a pogotovo noću, praznicima i vikendom, pa i kada se u ovom periodu desi smrtni slučaj to je opšta jurnjava da se neko od medicinskog osoblja dozove, pronadje ili nadje ako ga uopšte ima u zgradi. Smenjena direktorka nije dorasla funkciji na kojoj je bila, niti se bavila problematikom domova. Treba vršiti iznenadne kontrole, kako u kuhinji, trpezariji, tako i u kontroli soba i apartmana. Majstori postoje samo na papiru, trebaju vam sve moguće veze i urgencije da bi majstor došao da nešto popravi. Sramota! Očekujem od novog dirketora da će se pozabaviti domovima na pravi način, da će formirati komisije koje će vršiti kontrole rada domova, odnosno da će lično vršiti iznenadne kontrole on lično, jer samo tako se može postići bolja i kvalitetnija usluga.
  • Vrabe

    15.02.2023 11:01
    Nenad Basic dobar momak, korektan, saradljiv ... iz iskustva ...
  • Dje ge vara

    14.02.2023 21:05
    Javna nabavka
    Svi oni dođu da pokupe pare na Javnim nabavkama a pored njih se očešu i zaposleni koji su u prilici.Treba u Gerontološki poslati inspekciju i obaviti veliku pretragu na svim nivoima.
  • Zaposleni

    14.02.2023 18:19
    Pa Gerontoloski je Pokrajinska institucija. To sto je stanje katastrofalno, nije samo do nje. Sta je radila Vlada Vojvodine sve vreme? Sta predsednik Vlade? Sto je nisu kontrolisali? Koliko je kostala fasada objekta na Limanu?
  • Pele

    14.02.2023 17:29
    Resenje
    Rešite se i PUPS-a.
  • M

    14.02.2023 17:02
    E, Bogu dragom hvala! Samo kada ona više nije direktor...
  • Smene

    14.02.2023 16:18
    Ništa se tu neće promeniti ,boljitak imaju novo postavljeni,a smenjeni da neće možda odgovarati ,pa koje ih postavio i bivše i sadašnje ,sadašnji direktor vd Čistoće ,bio je tehnički direktor zna vrlo dobro šta se i kako radilo ,i ćutao ,sad je generalni i šta će biti sa onima fiktivnim zaposlenim ,sad stigli on ih sve imenom i prezimenom zna ,biće nagrađeni sve iz kase svih nas i tako to ide ,samo se vi divote.
  • Rade

    14.02.2023 16:07
    Direktorica
    Koliko znam, ona je trebala biti i ranije smenjena, mozda bi sada svakako bila zbog POKS-a, ali njena smena se pripremala 2 meseca. Igrom slucaja se poklopilo sa ovim sukobom sa poks-om. Inace novi direktor je iz Jednstvene Srbije, u zadnji momenat je tako odluceno. Tako da, nije iz SNS.
  • Mile

    14.02.2023 15:53
    Dosta je!
    Mislila je da će njena do zore goreti... Ona je jedno veliko niko i ništa! Treba pročešljati sav luksuz u kojem uživa i kako je stekla.. Tek tada bi bilo pravedno!!!!!
  • Vesna

    14.02.2023 15:45
    Šta se tiče upravnice istina da nije obavljala svoj posao i trebala je otići i ranije,da nešto ne štima u domu što se tiče Novog naselja i to je istina ,ponekad odem tamo jer tamo imam blisku rođaku koja je loše pokretna ,cimerka joj isto takva ,nemogu one nešto mnogo uprljati ali prljavo je kupatilo prljavo ispod kreveta flama samo posredini sobe obrišese nešto ,o hrani da ne govorim ,malo kafena kašikica sira tako ajvara i tvrdi čvaraka koje ti starci nemogu jesti .Time se treba pozabavit to se sve plaća ,uz direktorku tu ima još krivaca ,ona je postavila upravnika koji isto snose odgovornost ,pohvala za negovateljice koje najviše podnose teret najmanje spremačica grede .
  • SNS

    14.02.2023 15:40
    BOT
    O pokojniku sve naj bolje. Primite moje saučešće.
  • MarkoNS

    14.02.2023 15:39
    @Doni kralj čistoće
    Niti poznajem novog direktora Čistoće, nisti sam deo struje koja ga je postavlila, ali imam potrebu da kažem da se za Čistoću već može primetiti ogromno poboljšanje. Ovim je novi direktor pokazao da se može dosta uz dobru volju i znanje! Samo da ovako nastavi, da se ne ispostavi da je ovo početnički entuzijam.
    Na osnovu ovoga što su pokazali, čestitke i podrška od sugrađana!

  • Lignjoslav

    14.02.2023 15:39
    Cistoca
    Loše je sto sve ide preko ledja nas radnika. Nama su prvo rekli da uzmemo svi godišnji (a nemamo ga nego lažno da se napravi) ili da svi komplet idemo na bolovanje pa da na taj način bojkotujemo novog direktora. Samo su zaboravili da mi tada ne bi imali čime da prehranimo porodice jer mi nemamo zaledjinu kao oni. A i onaj sto je pričao sve najgore o diši sada kao gluva kucka seta firmom jer su mu krila srezana pa ne može da reketira ni radnike ni dobavljace. Sa tatom je prvo gume rasprodao a onda je krenuo lepljivim prstima u radionicu.
  • Negovateljica

    14.02.2023 15:20
    Istina
    Da je pravde u ovoj državi ta Slavica bi odgovarala za svu pljačku koju je napravila za 6 godina u Gerontološkom centru.Dom je doveden do ruba propasti i opstanka niko više od dobavljača neće da sarađuje jer im ne ustanova dužna milione za isporučene usluge i robu.Dom nema sijalicu da zameni uprava nema sredstva za rad običnu svesku u hemijsku.Tako da daleko joj lepa kuća a daj bože da počne u ovoj državi da se češljalju ugovori i nabavke koji su ustonove dovele do ruba opstanka.
  • Posmatrac

    14.02.2023 14:29
    Doni kralj čistoće
    Jasno je da ništa ne može preko noći ali je dovoljno to sto su počistili sve oko posuda za odlaganje smeća a noćas i oprali. Tako da se u Čistoći ipak pokazala struka a ne stranačka podobnost. Sa ljudima se može…
    Zato stavite ljude koji znao posao na mesta direktora a ne one koji vijaju glasove .
  • Radnik

    14.02.2023 14:07
    Trebalo je da bude smenjena mnogo ranije zbog loših rezultata, a ne iz političkih razloga. U domu za stare je nikad gora usluga, usled nehigijene u domu na Novom naselju pojavile su se vaške. Osoblje se samo smenjuje, ne znaju da rade svoj posao. Hrana koju služe korisnicima nije ni za životinje, daju im splačine. Bitno da se ona botoksirala i putovala po svetu, za to se imalo para, a za hranu i higijenu koprisnika bilo je baš briga. Uništila je Gerontološki centar.
  • Marijana

    14.02.2023 13:35
    S.Š.
    Dugo je "harala",ali svemu dođe kraj,pa tako i njoj,to šta je ostavila smeća u G.centru bolje i ne pisati,napustilo nas je 100 i više dobrih i vrednih radnika,a dolazili su njeni kadrovi koji su samo bili namešteni da prisluškuju šta mi radnici pričamo,a ona kažnjavala neposlušne,uzimala im sa plate i onako jadne plate su bile još manje.NEKA JE OTIŠLA I DALEKO JOJ LEPA KUĆA,a baš će "usrečiti"one gde je otišla!!!!!!
  • Jovan

    14.02.2023 13:15
    Neverica
    Neverovatno koliko je ovaj kriminal postao legalizovan. Znaci upravljanje javnim preduzecima umesto da se daje strucnim nestranackim licima oni ih dele kao politicki plen. Imenuju v.d. direktore jer su na taj nacin poslusni a moze se desiti i da se promeni stranacki bilans pa kao sada prelaze u ruke druge stranke. Narod to sve gleda i cita kao najnormalniju vest a tu je upravo koren problema, to se desava u svim resorima i svim strukturama. 2023. godina vek tehnike i sletanja na mars, a mi zaposljavamo polupismenog lika koji nije nista u zivotu uradio osim sto je poltronisao i botovao i to nam je sve normalno postalo. Kvalitet, reference, sposobnost vise uopste nisu bitne, bitne su da si podrzao Vucica u ovom brodu koji tone pramcem...

    Svaka cast braco Srbi
    Uspeli smo u zivotu...
  • Negovateljica

    14.02.2023 12:45
    Za ovog nikad nisam čula,ali ova sto je smenjena je zagorcala život svima nama koji tamo radimo. Gospodja stiklica koja nije radila ništa,samo je putovala i dolazila samo kad treba da pokupi kajmak od javnih nabavki. Korisnici zapušteni,radnici bez osnovnih sredstava za rad…a koliko čujemo ona se brze bolje vratila u Čistoću.
  • Za Čistoću

    14.02.2023 12:42
    Gospodin Bozic
    Danima je trajala hajka i izvlačenje prljavog vesa iz Čistoće. Za samo nekoliko dana vidi se promena. Svi radnici su na ulicama. Nas su plašili dolaskom novog direktora…kako će svi dobiti otkaz,biti kažnjeni…umesto toga nas direktor je svakome od nas pružio ruku,prišao i porazgovarao. On je prvi koji se na nas ne gadi. Naše ruke su prljave od tudjeg smeća ali je obraz čist. Posla ima,ali je veoma vazna komunikacija sa rukovodstvom kao i to da nas vise niko ne ucenjuje i ne reketira. Sami se dogovaramo izmedju sebe. Ovaj covek davno je zaslužio ovu funkciju!
  • Vlada

    14.02.2023 12:30
    Građanima svejedno
    Pravilo je da na sva mesta dolaze nesposobni politički kadrovi. Znanje i iskustvo nije bitno. Zato smo i propali. Uvek na začelju. Ovde je život borba, a ne život.
  • Normalan

    14.02.2023 12:25
    DSS i POKS formirali zajedničku grupu? Pa po nazivu im se vidi da bi programi morali da im budu dijametralno suprotni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna